De provincie Noord-Brabant is een wolf rijker en ze had er al 5. Nummer 6 kwam uit het noorden, zwom de Maas over en landde aan in de buurt van Hedikhuizen. Voor een wolf geen geringe prestatie. Dat vindt ook burgemeester Willemijn van Hees van Heusden. “We zijn er blij mee. Natuurlijk wisten we dat hij ooit zou komen, maar we hadden hem pas later in het jaar verwacht. Dit is echt een meevaller. De zomer begint, wandelaars, recreanten en natuurspotters kunnen zomaar oog in oog komen te staan met dit prachtige dier. Daar kun je als natuurliefhebber alleen maar van dromen. Onze Bor – zo noemen we hem inmiddels – is een welkome verrijking voor het toch wat saaie polderlandschap. Bezoekers moeten wel hun huisdieren aanlijnen en de anderhalve meter in acht nemen, maar dat moesten ze ook al zonder wolf in de buurt.’ 

Ook schapenhouder Jos Verhulst is enthousiast. Weliswaar heeft de wolf 14 van zijn schapen doodgebeten, maar daar heeft hij begrip voor. ‘Het dier heeft na zo’n zware zwemtocht stevige trek en ziet dan een smakelijk hapje over de dijk huppelen, tja, dat snap ik wel. Dat is de natuur: eten of gegeten worden.’

Dat de wolf meteen 14 schapen te grazen heeft genomen verbaast de schapenhouder niet. ‘Ik heb het zelf ook wel eens. Dat gemekker van die beesten gaat je op den duur toch irriteren, het lijken wel geiten. Ze slenteren wat rond in een prachtige omgeving, hebben prima te eten, geen zorgen aan hun kop en dan toch de hele dag mekkeren. Mijn handen jeuken ook wel eens, bij een wolf is dat niet anders.’