‘Je bent niet interessant genoeg Frans.’

‘Hoezo, wat bedoel je met niet interessant genoeg?’

‘Nou, zoals ik zei: je roept geen spanning op, je bent een open boek. Een boek met een grijze kaft waar je na hoofdstuk 1 al weet hoe het afloopt. Je hebt geen verborgen kantjes waar ze naar op zoek kunnen. Aan Frans valt niets te ontdekken, wat je ziet is wat je krijgt, hoor ik ze zeggen.’

‘Tja, maar ik ben wel mooi in balans, twee benen op de grond, degelijk, eerlijk en betrouwbaar en heb een redelijk inkomen, dat is ook interessant.’

‘Ja, dat mag wel zo zijn en dat is mooi meegenomen, maar daar zitten ze niet op te wachten, daar zijn ze helemaal niet naar op zoek man. Ze zoeken spanning, de geheimzinnige man met de cape. Geen zomerhuisje op de Veluwe, maar een appartementje in Casablanca, dat soort dingen, snap je. Fantaseer je leven bij elkaar en leg vooral niet meteen je simpele ziel en degelijke zaligheid op tafel. Bedachtzaam zwijgen doet wonderen. Maak ze nieuwsgierig Frans. Een ontdekkingstocht, dat is wat ze willen. Leer mij ze kennen. Nou succes vanavond!’