Thierry Baudet spijbelde bij het debat over de Corona-spoedwet en kompaan Hiddema zat thuis uitgeblust voor de televisie naar Wie is de Mol te kijken. Gelukkig was er nog het FvD-lid-in-proeftijd Wybren Ridley van Haga die de honneurs wilde waarnemen. Hij deed het best goed. Uiteraard had de grote leider een goed excuus voor zijn absentie.

Als de uil van Minerva was hij in de namiddag neergestreken op Plein bij het gebouw van de Tweede Kamer om daar een groep emotioneel-incontinenten toe te spreken en ze een hart onder de riem te steken. Zo kende ik hem nog niet. Thierry Baudet: de mensen-mens, de man van het gewone volk.

Ik vroeg me af wie zo’n groep verwarde mensen bij elkaar kon krijgen op een kille namiddag in oktober. Willem Engel, een tot cha-cha-cha-dansleraar omgeschoolde wetenschapper uit Rotterdam, bleek daarvoor verantwoordelijk te zijn. 

Schreeuwend en zo door elkaar mogelijk vertelden de verdwaalden tegen een journalist waarom ze naar Den Haag waren gekomen. Ik meende het volgende eruit te kunnen opmaken: 

‘Iedereen in Nederland moet weten dat Corona een verzinsel is van de elite en dat alle Corona-maatregelen er alleen zijn om de aandacht af te leiden van het wereldwijde pedofielennetwerk o.l.v. Rutte en De Jong. Gezondheidsklachten die mensen tegenwoordig ervaren worden veroorzaakt door de 5G-straling waarmee de gewone man onder controle wordt gehouden. Verder wilden ze nog hun vrijheid terug, hun privacy back, opheffing van de dictatuur en moest Satan stoppen met waar hij dan ook mee bezig was. Eén van de verwarden deed zijn tante Thea nog de groeten.

En toen landde dus Thierry de uil Baudet: de Alex de Tocqueville der Lage Landen, de Chopin for the millions. ‘Ga door, laat jullie niet gek maken’, riep hij de verzamelde verwarden toe. Het was te laat, ze juichten al.

Met zachte dwang ontruimde de politie het plein. De uil fladderde weg.

‘Hoe oud kunnen steenuilen worden?’ vroeg ik aan m’n vriendin die slim is en veel van vogels weet. 

‘In het wild drie jaar’, zei ze, ‘maar dat zijn uitzonderingen. De meeste vliegen zich al eerder te pletter.’

Tijd voor een wijntje, dacht ik.