De Volkskrant vraagt of ik belangstelling heb voor een gepersonaliseerde krant, een krant die geheel is afgestemd op mijn persoonlijke leesbehoeften en interesses. Ze vraagt ook of ik een enquĂȘte wil invullen. Nou dat wil ik wel, want de krant en ik zijn elkaar een beetje kwijtgeraakt in de loop der tijd.

Mijn krant vertelt mij niets nieuws meer, maar dat kan ik haar niet kwalijk nemen; de tijden zijn veranderd en krantennieuws is nieuws van gisteren, oudbakken en opgewarmd. Het krantennieuws heeft met de komst van internet plaatsgemaakt voor duiding, zeg maar uitleg over wat er her en der zoal speelt. Bijvoorbeeld: D. Trump vraagt een hertelling aan en mijn krant legt dan uit waarom hij dat doet, heel interessant. Behalve duiding is er ook veel ruimte voor opinie, meningen, bakken vol. Wat er dan nog aan wit overblijft gaat naar keukenweetjes, boekentips, grappige vermakelijkheden, cultuurideetjes voor het weekend, strips en ander klein bier. En daarmee is ze weer gevuld. Dus zo’n op maat gesneden gepersonaliseerde krant lijkt me wel wat.

Ik vul op het enquĂȘteformulier in door wie ik graag geduid wil worden, welke meningen mij aanspreken en dat ik gek ben op Chinees eten.

Ik verheug me op mijn eerste gepersonaliseerde krant: geen A.B.C.meer, geen S.S., P.C. of A.T. Alleen nog maar: S.W., M.P., Tw.H., F.K.,  A.van A en natuurlijk Sigmund! Heerlijk zo’n eigen bulb!